Considerat unic prin sistemul de pâlnie de supraplin din România este un important punct de atracţie. Barajul Pecineagu situat pe cursul superior al râului Dâmboviţa, la 20km de pensiunea noastra, într-o depresiune dintre munţii Piatra Craiului şi munţii Iezer-Păpuşa este executat din anrocamente, cu o masca amonte din beton armat. Barajul are o înălţime de 107m şi o lungime la coronament de 267m. La bază este executată o galerie perimetrală pe conturul căreia au fost executate 50 de foraje verticale de drenaj. Pentru evacuarea apelor mari s-a executat un deversor pâlnie pe malul stâng, cu o capacitate de 687m3/s, care se continuă cu un puţ de 81,50m înălţime şi o galerie de evacuare de 389m lungime şi 5,80m diametru. În puţul vertical mai debuşează şi o galerie de semiadancime, care permite evacuarea a 105,00 m3/s.Golirea de fund, cu o capacitate de 109 m3/s, este realizată print-o galerie situată pe versantul drept. Debitele evacuate prin golirea de fund sunt controlate de o casă a vanelor subterană la care accesul este realizat printr-un puţ. În casa  vanelor este  realizată şi o conductă  de bypass de 400mm diametru pentru evacuarea unui debit de servitute de 1,30m3. La ieşirea din galerie este executat un disipator de energie, prelungit de un canal de 80m lungime de secţiune trapezoidală.

Barajul Pecineagu este o destinație turistică populară în România. Construit în anii 1960, barajul servește ca o importantă sursă de energie electrică și, în același timp, atrage turiști din întreaga lume datorită frumuseții sale naturale și a posibilităților de agrement.

Barajul Pecineagu se află în apropierea pensiunii Piatra Craiului – o opțiune excelentă de cazare pentru cei care doresc să se bucure de liniștea și frumusețea naturală a zonei. Pensiunea oferă camere confortabile și spațioase, decorate în stil tradițional, cu obiecte de artizanat românesc și mobilier rustic.

Datorită amplasamentului său privilegiat, Pensiunea Piatra Craiului este un punct de plecare perfect pentru explorarea Munților Făgăraș, cu trasee de drumeții pentru toate nivelele de dificultate. Turiștii pot face excursii pe trasee de munte bine marcate, cu priveliști deosebite asupra văilor și a vârfurilor înzăpezite ale munților.

De asemenea, oaspeții pot explora împrejurimile pensiunii pe bicicletă sau pot călări în zona montană, descoperind peisaje uluitoare și tradițiile locale. După o zi plină de aventuri în aer liber, turiștii se pot bucura de o cină tradițională românească la restaurantul pensiunii sau pot savura un pahar de vin într-o atmosferă relaxantă, admirând priveliștea spectaculoasă a Munților Făgăraș.

În plus, pentru cei care doresc să exploreze împrejurimile, există mai multe atracții turistice în apropiere de Pensiunea Piatra Craiului. Acestea includ vizitarea Castelului Bran, a Cetății Făgărașului sau a satelor tradiționale din zona montană.

Cu siguranta, putem afirma ca Barajul Pecineagu și Pensiunea Piatra Craiului reprezintă o combinație ideală pentru turiștii care doresc să se bucure de frumusețea naturii, cultura tradițională românească și aventuri în aer liber.

Va asteptam!