Barajul Satic este un important obiectiv turistic din județul Argeș, situat la doar câțiva kilometri de pensiunea Piatra Craiului, construit dintr-un stăvilar de beton de 15m înălţime şi 18m lungime, prevăzut cu 3 deschideri cu rol de evacuatori de ape mari şi spălare echipate cu stavile segment şi o clapetă comună ca descărcător de suprafaţă. Barajul se continuă la malul stîng, în frontul de retenţie, cu un dig din balast etanşat cu pereu de beton armat până la stânca de fundare.

Acumularea Satic este un lac cu un volum de  478.000 m3 la nivelul normal de retenţie, din care un volum util de 280.000m3, necesar pentru realizarea compensării diferenţelor dintre modul de exploatare a CHE Clăbucet faţă de cea de la Rucăr, realizând stocul de apă necesar pentru funcţionarea acesteia timp de 3 ore. Aici se poate pescui pastrav in amonte  de lac in perioada primavara vara, iar iarna se poate da la copca pe lacul inghetat..

Barajul Satic este o destinație turistică populară pentru turiștii care doresc să exploreze natura și să se bucure de peisajele deosebite ale zonei. Peisajul deosebit și apele cristaline ale lacului creează o atmosferă relaxantă și liniștitoare. Zona din jurul Barajului Satic este o oază de liniște și frumusețe naturală, fiind renumită pentru vegetația bogată și variată. Aici puteți întâlni specii rare de plante și animale, care își găsesc aici un habitat natural protejat. Pentru turiștii care doresc să se bucure de această frumusețe naturală, există numeroase trasee turistice marcate, ce străbat pădurile din împrejurimi.

Pensiunea Piatra Craiului, situată în apropierea Barajului Satic, este o opțiune excelentă pentru turiștii care doresc să se bucure de aceste frumuseți naturale într-un cadru confortabil și primitor. Pensiunea oferă cazare în camere și apartamente confortabile, dotate cu facilități moderne, precum televizor, conexiune Wi-Fi și baie privată. În plus, există o terasă exterioară cu vedere spre peisajul deosebit al munților și o grădină frumoasă, unde turiștii pot petrece timp în aer liber și se pot bucura de aerul curat și de liniștea naturii.