Castelul Bran este una dintre cele mai faimoase atracții turistice din România. Situat între Brașov și Câmpulung, nu foarte departe de Pensiunea Piatra Craiului din Rucar, castelul este o clădire impunătoare ce a fost construită în secolul al XIV-lea și care are o istorie bogată și interesantă.

Castelul Bran este cunoscut în lume drept „Castelul lui Dracula”, datorită legăturii sale cu Vlad Țepeș, domnitorul care a inspirat personajul legendar al lui Bram Stoker, Contele Dracula. Deși nu există dovezi istorice că Vlad Țepeș ar fi locuit vreodată în castel, această legătură cu vampirul literar a făcut ca Bran să fie una dintre cele mai populare atracții turistice din România.

Castelul a fost construit inițial pentru a apăra granița sudică a Transilvaniei împotriva invaziilor otomane. În secolul al XIX-lea, castelul a devenit proprietatea familiei regale a României și a fost renovat și transformat într-un palat regal. În perioada comunistă, castelul a fost folosit ca depozit de mobilă și a fost neglijat până când a fost redeschis pentru public în anii 1990.

Astăzi, Castelul Bran este o atracție turistică importantă, cu peste 500.000 de vizitatori în fiecare an. Turiștii vin să admire arhitectura medievală a castelului, să viziteze expoziția de artă populară românească și să învețe mai multe despre istoria Transilvaniei. De asemenea, mulți vizitatori sunt atrași de legenda lui Dracula și de faptul că Bran este asociat cu această figură mitică.

Pensiunea Piatra Craiului din Satic – Rucar, poate fi o alegere potrivita pentru un sejur de cateva zile pentru cei care doresc să se bucure de natură, de obiectivele turistice locale și de peisajele impresionante ale Munților Carpați. Pensiunea este situată la poalele munților și oferă acces la multe trasee de drumeții și ciclism montan. De asemenea, oaspeții se pot bucura de activități precum escaladă, zbor cu parapanta sau schi.

Zona înconjurătoare este foarte pitorească și oferă o gamă largă de atracții turistice. Printre acestea se numără si Cetatea Râșnov, un castel impresionant situat pe o stâncă la marginea orașului Râșnov dar și orasul Brașov, un oraș istoric cu o arhitectură remarcabilă – destinatii ideale in drumul de intoarcere spre casa.