Masivul Piatra Craiului este o regiune naturala impresionanta situata in partea de sud-vest a judetului Brasov si in partea de nord-est a judetului Arges din Romania. Masivul este renumit pentru frumusetea sa, caracterizata prin stanci abrupte, creste impunatoare, vai adanci si peisaje pitoresti. In plus, Satul Sătic, Com. Rucăr, Arges, situat la baza muntelui, ofera oportunitati de cazare excelente pentru turisti.

Masivul Piatra Craiului este unul dintre cele mai spectaculoase si cunoscute masive montane din Romania, fiind inclus in Parcul National Piatra Craiului. Parcul este situat la o altitudine de peste 2.000 de metri si este unul dintre cele mai importante si spectaculoase parcuri naturale din tara noastra. In Parcul National Piatra Craiului se afla peste 1.000 de specii de plante, peste 100 de specii de pasari si o fauna bogata si diversa.

Unul dintre punctele de atractie ale masivului este traseul turistic „Drumul Varfului” care ofera o experienta unica de a explora si admira peisajul spectaculos al masivului. Acest traseu incepe la Cabana Curmatura si urmeaza creasta Piatra Craiului pana la Varful La Om, cel mai inalt varf din masiv. Traseul este marcat cu banderole si se poate parcurge in aproximativ 7-8 ore.

Pentru cei care prefera mai multa aventura si adrenalina, exista posibilitatea de a face escalada pe stancile abrupte ale masivului. Piatra Craiului ofera mai multe zone excelente pentru escalada, inclusiv zona de la Turnul Rosu, care este o zona populara pentru escalada sportiva.

Vedere din cadrul Pensiunii Piatra Craiului

Satul Sătic este situat la baza muntelui Piatra Craiului si ofera o varietate de cazare pentru turisti, inclusiv pensiunea Piatra Craiului – renumita pentru atmosfera primitoare si confortabila. Aceasta ofera camere spatioase si decorate cu bun gust precum si o serie de facilitati si servicii pentru a asigura confortul si relaxarea turistilor, cum ar fi terasa cu vedere la munte, gratarul si bucataria comuna.

De asemenea, zona Satic din Rucar ofera o varietate de activitati in aer liber pentru turisti, cum ar fi drumetii, mountain bike, ciclism, catarare, parapanta si zbor cu deltaplanul. In plus, turistii se pot bucura de traditiile si cultura zonei, inclusiv mancarea traditionala si bauturile locale.