Mausoleul Mateias este o construcție istorică cu o importanta deosebita, situată între Câmpulung și Rucăr, pe Drumul European E574 / DN73, la doar 11 km de Campulung. Această clădire impresionantă a fost construită între anii 1928-1935 în memoria eroilor din Războiul de Întregire Națională dintre anii 1916-1918.

Datorită frumuseții peisajelor și a numeroaselor atracții turistice din zonă, Mausoleul Mateias poate fi cosiderat una dintre cele mai importante atracții turistice ale regiunii.

Mausoleul Mateias este un monument impresionant, situat pe o colină și oferă o priveliște panoramică spectaculoasă a Munților Bucegi și a zonei din jur. Clădirea în sine este o capodoperă a arhitecturii, cu detalii impresionante și o istorie interesantă, compusă din două corpuri.

Cei care vizitează Mausoleul Mateias pot descoperi istoria și cultura țării noastre, dar și frumusețea naturală a Munților Bucegi. Este o oportunitate unică de a experimenta atmosfera unică a zonei, de a învăța mai multe despre istoria noastră și de a admira peisajele impresionante.

În timpul verii, mulți oameni aleg să își petreacă vacanța în această zonă, datorită climatului plăcut și a numeroaselor activități în aer liber, precum drumeții sau excursii cu bicicleta.

Pensiunea Piatra Craiului, situată în apropierea Mausoleului Mateias, este un loc ideal pentru turiștii care doresc să se bucure de natură și să exploreze atracțiile turistice din zonă. Pensiunea oferă cazare confortabilă și facilități moderne, inclusiv un restaurant și o terasă cu vedere spre Munții Bucegi.

Va asteptam!