Pestera Dambovicioara este una dintre cele mai cunoscute si mai frumoase pesteri din Romania, situata la numai 35 de kilometri de Brasov si la doar 2 ore de mers cu masina de Bucuresti, prin Campulung sau Brasov. Pestera este o atractie turistica importanta, iar imprejurimile sale ofera o multitudine de activitati pentru turisti.

Intrarea in pestera se face printr-o gura imensa, de aproximativ 20 de metri inaltime, care se deschide in fata unui perete abrupt de stanca. Din aceasta poarta naturala se deschide o sala impunatoare, cu o inaltime de peste 30 de metri, unde se afla o fantana cu o adancime de peste 7 metri. In continuare, poti explora galerii impresionante cu forme de stalactite si stalagmite unice, care isi schimba culoarea in functie de lumina reflectata.

Pestera Dambovicioara este o destinatie populara pentru turisti din intreaga lume, datorita frumusetii sale si a varietatii de activitati disponibile in zona. Una dintre cele mai populare activitati este drumetia, datorita peisajelor spectaculoase si a traseelor bine marcate din Muntii Piatra Craiului.

Pensiunea Piatra Craiului este situata in apropiere de Pestera Dambovicioara, facand-o un loc ideal de cazare pentru turistii care doresc sa exploreze zona. Pensiunea ofera camere confortabile si bine echipate, precum si facilitati excelente, cum ar fi un restaurant si un bar, unde poti savura specialitatile traditionale romanesti. Turistii care doresc sa se bucure de activitatile din aer liber din jurul Pesterei Dambovicioara, pot opta pentru o camera cu balcon sau terasa, de unde pot admira frumusetea zonei.

Daca esti in cautarea unui weekend de relaxare si aventura in natura, Pestera Dambovicioara este destinatia perfecta. Zona este foarte frumoasa, cu peisaje montane impresionante si o fauna si flora bogata. Pe langa vizitarea Pesterei Dambovicioara, turistii pot explora si alte atractii turistice din zona, cum ar fi cetatile medievale de la Rasnov si Bran, orasul medieval Brasov, castelele Peles si Pelisor sau Rezervatia Naturala Piatra Craiului.

Iar cazarea si serviciile oferite de Pensiunea Piatra Craiului vor face un sejur perfect!